top of page

Als je niet goed genoeg bent, krijg je geen liefde. Als je zeurt vinden ze je irritant.

Bijgewerkt op: 19 mrt. 2021


Wie vraagt wordt overgeslagen… Wat vertel jij jezelf keer op keer? Dat je niet goed genoeg bent? Dat niemand op je zit te wachten? Of nog erger: dat als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt mensen hem ervan af zullen hakken?

Belemmerende overtuigingen remmen je (onbewust) gigantisch. Die zorgen ervoor dat je blijft zitten waar je zit en dat er weer een dag, een week, een maand of zelfs een jaar voorbij gegaan is zonder dat jij dátgene gedaan hebt waar je hart zo naar verlangt!


“Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten”. (Deze uitspraak wordt over het algemeen toegeschreven aan Einstein, maar heel waarschijnlijk heeft hij het nooit gezegd.)

Wat zou er gebeuren als jij vandaag anders gaat doen dan je de afgelopen tijd gedaan hebt? Dat je besluit God te vertrouwen? Wat zou er gebeuren als je uit zou stappen? Ja nú ja, niet als de Corona voorbij is, maar gewoon nu te midden van alle chaos. Want morgen, volgende week, volgend jaar zal er namelijk weer een andere chaos zijn.

Maak van ‘Some day’ —> ‘today’


Misschien als je online leest waar ik mee bezig ben, denk je door mijn vrolijke voorkomen dat het me makkelijk af gaat. Heel eerlijk? Toen ik de cursus (waarmee ik leer hoe je een online cursus maakt) had aangeschaft, en alleen nog maar de welkomstvideo’s kon kijken en nog niets concreets hoefde te doen, sliep ik slecht, was ik knetter gespannen en kreeg ik weer overal pijntjes zoals ik ze vroeger kende vanwege de spanning.


Maar ik weet dat ik een andere toekomst wil, waarin ik mensen kan helpen over de (vaak zelf gefabriceerde) muur heen te kijken van belemmerende overtuigingen. Zodat ze in staat zijn zich uit te strekken naar hun dromen of een beter leven en meer vrijheid in hun hoofd. Want achter die muur ligt vaak je ware bestemming.

Zo ook de mijne. En ik weiger om me te laten stoppen door mijn angsten. Ik ben het zat om op veilig te spelen. Ik wil gaan doen waar God me voor geroepen heeft. Ik wil doen waarvan mijn hart een sprongetje maakt. Leven met lef!


En hoe verder ik me door de cursus heen worstel en ploeter, hoe meer de spanning verdwijnt uit mijn lijf en hoofd, omdat ik zie dat het me lukt! En dan dank ik God dat ik de hersenen en het doorzettingsvermogen heb gekregen om dit tot een goed einde te brengen.


Als je hier ook naar verlangt, ga dan -net als ik- in vol vertrouwen op weg om de potentie die door God in jou is gelegd, tot uiting te laten komen.

Wat is jouw eerste stap op deze eerste dag?15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page